Evenimente KE
Din martie 2014, Programul KE va merge mai departe. Echipa ramane aceeasi.

Centrul ANALESIA condus de Raluca si Dragos UTA, va duce mai departe o traditie a educatiei de limba germana.

Le spunem:

BINE ATI VENIT!

Vã multumim pentru încredere!

Echipa KE

Echipa ANALESIA

 


Prof.Corina Gogãlniceanu – Director al Programului KE-Kinderkompetenz– este fondatoarea programului si vice-presedinte al Fundatiei GOGÃLNICEANU înfiintate in 2002.

A crescut si s-a format în cultura germanã a Hermannstadt-ului (Sibiul nostru cel de toate zilele). A urmat Germanistica si începând cu anul 1995 se dedicã lucrului cu copiii. Urmeazã o perioada de acumulare în sistem Waldorf, apoi un schimb de experienta în Germania unde lucreaza cu copii de vârsta scolarã.

La întoarcerea în tarã începe colaborarea cu o serie de institutii (ca educator într-o gradinita privata, instructor - colaborator la o scoala de vara în limba germanã, director de program la Fundatia Austro-Românã Concordia pentru copii cu probleme) prin intermediul cãrora ajunge sã cunoascã nevoile copiilor.

În acelasi timp îsi contureazã propria misiune profesionalã: lucrul cu copiii si încercarea de a pune la punct un sistem educativ îndreptat cãtre copil si nevoile lui.

În toatã aceastã perioadã aprofundeazã teoretic si practic psiho-pedagogia (prin intermediul principiilor dezvoltate de Francoise DOLTO si Jean PIAGET) lucrând cu copii cu vârsta cuprinsã între 2,5 si 10 ani.

În anul 2000 Corina Gogãlniceanu decide demararea unui program în limba germanã pentru copii prescolari, scopul fiind pregãtirea copiilor pentru viata si deprinderea limbii germane. Programul este sustinut de o seamã de oameni care au crezut în valentele ei de pedagog si coordonator, si ai cãror copii au beneficiat astfel de îndrumarea Corinei.

Anul 2001 este cel care aduce cu sine stabilirea în imobilul din strada Prof. Ion URSU. Casa primitoare si compartimentatã foarte aproape de nevoile unui astfel de program, proprietate a unor oameni generosi, a fost un reper important în dezvoltarea Programului.

În 2002, Corina si Rãzvan Gogãlniceanu pun bazele Fundatiei GOGÃLNICEANU. Scopul principal al fundatiei este concentrat pe educatia copiilor.

Tot din 2002 Programul Kreative Erziehung intrã într-o formulã de lucru pe 3 grupe de vârsta pentru copii pre-scolari si dezvoltarea unui program de semi-internat cu program de dupã-amiazã.

2002–2010 este un interval de timp în care am putut demonstra calitatea Programului Kreative Erziehung Kindergarten printr-o promovabilitate de 100% în cadrul examenului de admitere la Colegiul Hermann Oberth pe promotii de 7 pana la 10 copii.

În 2005 are loc inaugurarea acestui site.

Începând cu 2007 Programul KE merge mai departe într-un proces evolutiv si de apropiere de Psihologia Individuala (curent de psihologie si psihoterapie, parenting si psihoeducatie propus si dezvoltat de Afred ADLER si Rudolf DREIKURS) si cãtre întelegerea, aprofundarea si aplicarea principiilor adleriene axate pe cultivarea cunoasterii de sine a copilului, a felului în care copilul ajunge sã îsi implineascã cei 4 C (conectare, capabilitate, contare si curaj - terminologie dezvoltata de catre Prof. Dr. Betty Lou BETTNER si Dr. Psiholog Amy LEW, pornind de la cele 4 nevoi fundamentale ale omului clarificate de catre Alfred ADLER). Programul de observare a copiilor si analiza de tip adlerian, precum si discutiile cu pãrintii sunt conduse de Dr. Rãzvan Gogãlniceanu - psihoterapeut, formator în cadrul scolii adleriene APPAR, vicepresedinte al sectiei de terapie al IAIP(2011-2014).

2010 - iulie - are loc lansarea primei editii românesti a cartii DE CE ARE NEVOIE UN COPIL PENTRU A REUSI - proiect realizat de catre Fundatia GOGÃLNICEANU prin intermediul proiectului CATED(centrul adlerian pentru terapie si educatie durabila) si sustinut de catre Editura ILEANA si GRUP K (print si media).

Evolutia fireascã a programului ne conduce cãtre încã un pas - 2011 - dezvoltarea organicã mergând cãtre ceea ce urmeazã a se numi KEKE - Kreative Erziehung - Kinder-und Elternkompetenz.

2014 - an cu schimbari multiple! Fundatia va trece într-o formã de adormire. Stafeta este datã mai departe si traditia programului de limba germana va fi continuatã de catre Raluca (Pãdureanu) UTÃ în cadrul CENTRULUI ANALESIA pe care-l va conduce alãturi de sotul ei Dragos UTÃ.

Multumim tuturor acelora care au fost si sunt alãturi de noi!